browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Rondreis Zuid-Amerika

Liefst twaalf landen maken samen het continent Zuid-Amerika. Met bijna 400 miljoen inwoners is het relatief dunbevolkt. Het gevarieerde landschap is hier de grootste oorzaak van. Bergen en jungles maken grote gedeeltes van Zuid-Amerika nagenoeg onbewoonbaar. Een rondreis Zuid-Amerika draait dan ook voor een groot gedeelte om deze prachtige natuur. Zo zijn de Iguazu Falls een van de mooiste natuur plaatjes die je hier kunt zien. Maar andere nationale parken en het Amazone gebied zijn natuurlijk ook de moeite waard.

Hoogtepunten rondreis Zuid-Amerika

Het genoemde Iguazu Falls is zeker één van de hoogtepunten. Maar hét hoogtepunt van Zuid-Amerika is toch wel Machu Picchu. Toen de Spanjaarden Peru veroverde werden alle steden van de Inca’s vernietigd. Machu Picchu werd echter nooit gevonden en is daardoor intact gebleven. Dit maakt de stad, gelegen bovenop een berg, uniek en een geweldige ervaring om te bezoeken. Ook de steden liefhebbers kunnen in Zuid-Amerika prima terecht. Rio de Janeiro, wereldwijd bekend om zijn stranden en het carnaval, en Buenos Aires zijn twee absolute wereldsteden waar je flink wat tijd kan spenderen.

Het gevarieerde Zuid-Amerika

Naast eerder genoemde locaties is er nog veel meer te bezoeken in Zuid-Amerika. Denk bijvoorbeeld aan Suriname, waar nog altijd de Nederlandse invloeden goed terug te zien zijn. Brazilië is een prachtig land dat veel te bieden heeft, de aankomende jaren al helemaal als organisator van het WK voetbal en de Olympische Spelen. In de, Spaans sprekende, landen Argentinië, Bolivia, Chili, Colombia, Ecuador, Paraguay, Peru, Uruguay en Venezuela kan je schitterende landschappen bekijken. In veel regio’s zul je geen meter vlak land tegenkomen. Voor veel wandelliefhebbers is dit dan ook een favoriete bestemming. Bij andere spreekt de vriendelijke, gastvrije cultuur weer bij vele tot de verbeelding. Het lekkere weer is natuurlijk altijd een voordeel.