browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Rondreis Midden-Amerika

Midden-Amerika bestaat uit een groot aantal landen waarvan de meeste absoluut de moeite waard zijn. Een rondreis Midden-Amerika is extra interessant doordat veel landen op kleine afstand van elkaar liggen en daardoor goed te combineren zijn in één enkele rondreis. Als je tijdens je reis uitsluitend in Midden-Amerika blijft kan je in een paar weken alsnog 5/8 landen bezoeken zonder dat je grote omwegen hoeft te maken. Als je Spaans spreekt is het helemaal makkelijk want dat spreken ze allemaal hier.

Waarom een rondreis Midden-Amerika?

Er zijn veel redenen om te kiezen voor een rondreis Midden-Amerika. Met een groot aantal landen zijn er ook een groot aantal verschillende culturen, landschappen en mogelijkheden tijdens je reis. Mexico is het grootste land van Midden-Amerika en er wonen meer dan 100 miljoen mensen. Je zult hier vele tegenstrijdigheden tegenkomen. Van rijk tot arm en modern tot ouderwets. Dit maakt Mexico wel zo interessant natuurlijk. Als je verder naar het zuiden gaat maken de woestijnen plaats voor regenwouden en kom je in Guatemala. Een grote variëteit in natuur en de zeer interessante oude Maya cultuur zijn de redenen om dit land te bezoeken. Ook landen als Honduras en Nicaragua hebben een mooie natuur, waarbij je bij de laatste bovendien nog prachtige ongerepte stranden kunt vinden. Meer stranden vind je in Costa Rica, misschien wel het mooiste land van heel Midden-Amerika. Het meest zuidelijke land van Midden-Amerika is Panama, waarbij een boottocht door het Panama kanaal een wereldbeleving is.

Eilanden Midden-Amerika

Het Caribisch gebied behoort natuurlijk ook tot Midden-Amerika en het is bijna zonde te noemen om hier geen bezoek aan te brengen. Cuba is het grootste eiland van Midden-Amerika en één van de interessante landen van de hele wereld. Rondreizen door dit land voelt echt alsof je in de jaren 80 leeft. Een rondreis Cuba is dan ook een van de leukste reizen van heel Amerika. Het land verandert echter snel en met het toenemende toerisme is het ‘echte Cuba’ over een paar jaar wellicht verdwenen. Andere eilanden als Jamaica, Trinidad & Tobago en de Dominicaanse Republiek zijn ook stuk voor stuk interessant. Meer bestemmingen ontdekken in Amerika? Bekijk ook www.devakantiezoeker.nl