browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

New York

New York is onze favoriete stad en die van vele andere. Een absolute wereldstad waar zoveel te zien en te doen is dat het bijna niet op te noemen is. Veel rondreizers beginnen of eindigen dan ook in New York om hier een paar extra dagen te kunnen doen. Hieronder hebben we een aantal van de leukste dingen in New York beschreven.

Het symbool van de stad is natuurlijk de Statue of Liberty. Het beeld van 46 meter hoog staat bij Ellis Island. Neem de boot vanaf Battery Park om het Vrijheidsbeeld van dichtbij te kunnen zien. Naar boven gaan is helaas niet meer mogelijk. Ellis Island zelf is overigens ook interessant. Op dit eiland kwamen immigranten Amerika binnen. Breng een bezoek aan het immigratiemuseum voor indrukwekkende tentoonstellingen over deze geschiedenis.

De Empire State Building is het hoogste gebouw in New York. Neem de lift naar boven en aanschouw het schitterende uitzicht over de stad. Zo zie je onder meer het Central Park goed liggen. Dit gigantische groene park is ontzettend populair bij zowel de New Yorkers als bij toeristen. Een welkome afwisseling tussen de wolkenkrabbers en drukke verkeer in de stad.

Een ander icoon van New York is Times Square. Eigenlijk een weinig interessant plein maar vooral s’avonds is de sfeer hier uniek. Vanaf hier loop je ook naar Broadway met al zijn beroemde theaters. Winkelen in New York doe je als je veel te geld besteden hebt op Fifth Avenue of Madison Avenue maar in andere straten en winkelcentra kan je voor wat minder geld ook uitstekend winkelen.

Wandel ook over de Brooklyn Bridge waar vanaf je een mooi uitzicht hebt over Manhatten en de skyline. Qua musea zit je ook goed in New York. Onder andere het Museum of Modern Art, Guggenheim en The Metropolitan Museum zijn museau van wereldklasse. De wijken Soho, Chinatown, Brooklyn, Bronx en Harlem hebben allemaal iets unieks. Stuk voor stuk kennen ze een eigen cultuur en hebben ze bijgedragen aan niet alleen New York maar ook de rest van de wereld. Zeker op het gebied van muziek hebben wijken als de Bronx veel invloed gehad. Naast een rondreis is ook een stedentrip New York een mooie manier om deze stad te ontdekken.