browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

New Orleans

New Orleans heeft een diverse en interessante cultuur die vele aanspreekt. Vooral op gebied van muziek en eten is de stad geliefd. De Creoolse en de Cajunkeuken zijn met name groot hier en liefhebbers hiervan komen dan ook aan hun trekken in de stad. Toch is New Orleans vooral bekend om de jazz muziek. In bijna elke bar zal je dan ook vooral dit muziek genre terug horen. De muziek heeft ook een duidelijke invloed op de sfeer van de stad. Deze voelt altijd relaxed aan, vandaar ook de bijnaam “The Big Easy”.

De leukste wijk van New Orleans is de French Quarter. Midden in deze wijk ligt Jackson Square, op dit mooie plein vind je vele kunstenaars, muzikanten, dansers en andere straatartiesten.Vaak zijn er hier ook gratis jazz optredens te bezoeken. In Royal Street vind je mooie antiek winkels en schitterende huizen die de Fransen in de 18e en 19e eeuw in deze wijk bouwden.

Voor muziek ga je naar Bourbon Street. Deze straat, ook gelegen in het French Quarter, bestaat alleen uit bars. Uit elke bar hoor je de jazz of blues dan ook galmen als je door deze feestelijke straat loopt. Vooral met Mardi Grass is het in Bourbon Street, en de rest van New Orleans, een groot feest.