browser icon
You are using an insecure version of your web browser. Please update your browser!
Using an outdated browser makes your computer unsafe. For a safer, faster, more enjoyable user experience, please update your browser today or try a newer browser.

Kosten Rondreis Amerika

De kosten van een rondreis door Amerika zijn uiteraard erg afhankelijk van wat voor soort rondreis je gaat maken. Bij een groepsrondreis betaal je van te voren een flink bedrag maar heb je ter plekke nauwelijks kosten. Als je zelf gaat rondreizen zit hier natuurlijk meer variatie in. Dan komen factoren als het seizoen, manier van reizen, dag planning, luxe van de reis en vele andere in het spel. Met dit artikel hopen we je zo goed mogelijk te helpen bij het bepalen van je budget. De kosten hebben we dan ook per type rondreis uitgewerkt.

Kosten groepsrondreis Amerika

Een groepsrondreis lijkt vaak het duurst maar dit hoeft helemaal niet zo te zijn. Het grote voordeel is dat je weet waar je aan toe bent. Je betaalt een x bedrag aan de aanbieder van de reis maar bent daarna wel zo goed als klaar. Vaak komen hier alleen nog de kosten van maaltijden bij. Hierin kan je zelf natuurlijk kiezen voor een fastfood tent of luxe restaurant dus daar heb je zelf nog alle vrijheid in. Een rondreis van rond de tien dagen kan je voor rond de 1500 Euro boeken. Bij een reis van twee weken ga je richting de 2000 Euro. Nog een week extra kost je nog ongeveer 500 Euro extra, exclusief eigen maaltijden. Uiteraard kan er in bovenstaande prijzen veel verschil in zitten afhankelijk van de hoeveelheid luxe, het seizoen en welke aanbieder je kiest.

Kosten individuele rondreis Amerika

Bij een individuele rondreis heb je geen reis begeleider wat natuurlijk veel scheelt op de kosten. De prijzen zijn hier nog meer afhankelijk van de route die je neemt maar gemiddeld kan je voor 2000 Euro een goede reis vinden van drie weken lang. Let er wel op dat exclusief auto verhuur is. Het huren van een auto of camper is wederom afhankelijk van de klasse die je wilt. Voor een standaard auto betaal je tussen de 150 en 300 Euro per week. Het huren va een niet al te luxe camper kost je niet veel meer.

Kosten accommodaties

Als je zelf op reis gaat zal je ook zelf slaap plekken moeten regelen. Als je geen camper hebt waarin je kan overnachten zal je waarschijnlijk in een hotel/motel slapen. In hotels zit zoveel verschil qua aanbod en prijzen dat per dag en per locatie anders is dat een goede indicatie moeilijk te geven is. Kijk van te voren even online wat de gemiddelde prijzen voor de periode waarin je gaat en waar je heen gaat om een idee te krijgen. Een motel is vaak goedkoper en ligt bovendien vaak op een handige locatie langs de route die je rijdt.

Kosten voor je vertrek

Bespaar voor je vertrek naar Amerika ook op kosten die je nog in Nederlaand maakt. Zeker als je een lange rondreis gaat maken kan dit behoorlijk wat geld schelen. Goedkoper parkeren op Schiphol is bijvoorbeeld al een goede tip.